HH - Homer House, ühe maja tootmise lugu

HH - Homer House, ühe maja tootmise lugu

Pakkumaks oma klientidele kvaliteetsemat teenust oleme tihedalt seotud Homeri majatehase tootmisega. Saame väga kasulikku tagasisidet materjalide osas ning samuti infot, kuidas klientidele tooteid paketeerida nii, et klient saaks lihtsalt kõik vajaliku ühest kohast ja soodsa hinnaga.

Aga täna räägime ühe konkreetse maja valmimisest. Klient teadis täpselt mida ta soovib ning sooviks oli täislahendus, köögimööbli ja terrassiga ning majaks siis 25m2 maja mõõtudega 3600x7000mm. Majad on meil valmistatud kõik kalibreeritud puitmaterjalist, ümbrisraam on tehtud hästi tugevast ja sirgest liimvineerist (kertopuu analoog toode). Tugevuse andmiseks kasutame OSB plaate põrandas, seinas ja katusel. Vannituba on tehtud Tycroc toodete baasil, täielikult hüdroisoleeritud moodsa pikliku trapiga kallakutega põrandal.

Viimistlusena oleme kasutanud nii sees kui väljas kvaliteetset puitmaterjali, mis on masinaga värvitud/toonitud kohapeal Eestis. Põrandakatted vastavalt klientide soovile ning keraamilised plaadid sama. Üldjuhul kallakud väiksema mosaiik plaatidega ning muu vastavalt kliendi soovile. Pakume suurt valikut erinevaid keraamilisi plaate ja põrandaktteid et siin on sadu võimalusi ning igaüks saab valida omale sobivaima. Plaatimisel kasutame Kiilto elastset plaatimissegu, et maja kestaks kenasti ka transpordi üle. Katusel on kahekihiline preemium paksusega SBS kate.

Soojustus on kindlasti antud majadel väga oluline, kes soovib aastaringi maja kasutada ning meie oleme soojustamise fännid. Soojustamiseks on pakkuda laias laastus 2 varianti. 

1. Mineraalvilladega klaasvill või kivivill

2. PIR plaatidega

Esimese variandi puhul on palju kõneainet leidnud väide, et kivivillad on oluliselt paremad kui klaasvillad. Kahjuks ei ole sellele väitele tehnilist põhjendust. Isegi TehnikaMaailma läbiviidud uuringud mõned aastatd tagasi näitasid, hoopis, et klaasvillade näitajad olid paljudes olulistes parameetrites hoopiski paremad ning kivivillade parimaks näitajaks jäi tihedus, kuid soojapidavus ja veeimavus näitajad klaasvilladel paremad. Samuti tulepüsivuses osas ei olenud kivivillal eelised vaid k'ik näitajad on samad, tooted ei põle, ei tilgu kuumutades. Klaasvillade eelis on kindlasti soodsam hind ja maja konstrukstioon jääb kergem.

Terine variant on uuem tehnoloogia ja meie väga kiidame ja pooldame PIR isolatsiooniga lahendusi. Miks? PIR plaadid ei karda niiskust, mis antud maja puhul on teemaks üldjuhul. PIR ei lase tuult läbi, PIR on parima soojapidavusega ehk saab seinad õhukeseks jätta. PIR on kerge ja närilised ei tunne PIR plaadi sees ennast mugavalt. PIR on kallim kui mineraalvillad, kuid aastate jooksul on PIR plaatide hinnad aina konkurentsivõimelistemaks muutunud ja tänasel päeval saab juba täitsa eduliselt konkureerida kui arvestada, et tuuletõket pole eraldi vaja siis RKL lahendused tulevad näiteks kallimad.

Antud maja on tehtud mineraalvilladega, soojapidavad Ursa lambda 0,035W/mK plaatvillad. Põrand 300mm soojustust, seinad 150mm ja katus 250mm. Maja hoiab soojana Cooper Hunter õhk-õhk soojuspump. Aknad ja lükanduks on Võrust Rehpoli tehasest.

Tarne teostas Sintravella. Valmismaja kaal on üle 6000kg ja mõõdud 3600x7000mm tegi tarnest päris äreva sündmuse. Vajalikud eriload transportimisel, kindlad marsruudid, kus tohib sõita, saateauto ja kindlasti kriitilised tervelt peale ja tarvelt maha tõsted kraanatõstukiga kitsastes tingimustes.

Kui soovid omale ka sarnast maja siis võta meiega ühendust ja räägime detailid läbi projekt@ehomer.ee



Related Products

Lumav Commerce