Kuidas leida õige kivivill soojustamiseks?

Kuidas leida õige kivivill soojustamiseks?

Kivivillade turul on tootjaid rohkem ning kasutusvaldkonnad oluliselt laiemad kui klaasvilladel. Kivivillad jagunevad laias laastus kergvillad, tihedad villad (fassaad, ujuvpõrandad, lamekatused, mahutid, garaazilaed) ning tehnilised tooted (võrkmatt, lamellmatt, tulekindlad plaadid, torukoorikud).

ERINEVAKS OTSTARBEKS SUURIMA KIVIVILLA VALIKU EESTIS LEIATE SIIT

Erinevates valdkondades on erinevad tootjad, kes on vastavale valdkonnale spetsiliseerunud, kuid maailma suurimad kivivilla tootjad nagu Paroc ja Rockwool on esindatud kõikides valkondades.

Kergvilladest on Eesti turul Paroc ning Rockwool, teisi tootjaid kohtab harva. Rockwooli enim müüdud tooted on Superrock ja Rocksonic super lambdad vastavalt 0,035 ja 0,036. Parocil on vastupanna Paroc Extra lambdaga 0,036, mis on vähem soojapidav kui Rockwooli Superrock, kuid hinnas on Paroc kindlasti kallim.

Tihedate villade osas on konkurents suurem. Fassaadi villades on tänu heale kvaliteedile ning väga heale hinnale konkurentsis lisaks eelpool nimetatutele ka Isoroc Poolast  ning mingil määral Technonicol Venemaalt.

Põrandavillade puhul on suurim turuosa Valgevene tootja Beltepi käes, lisaks Paroc ja Isover ning Rockwool.

Katuse villade osas valitsevad turgu Paroc ja Isover ning ka Technonicol, kes pakub lisks soojustusele ka SBS bituumen katteid.

Tehnilisi villasid valitsevad Rockwool ja Paroc, kellel on suurim sortiment eriotstarbelisi kivivillasid, mis vastavat karmidele nõuetele, mis nõutud tehniliste villade puhul.

Kergvillade puhul tuleks lähtuda oma valiku tegemisel sarnaselt klaasvilladele hinna ja soojajuhtivuse seisukohast, kus hetkel on Rockwool selgelt turul parimate pakkumistega.

Ülejäänud villade puhul tuleks konsulteerida spetsialistidega, kes aitavad tihedate ja tehniliste villade korrektse valiku puhul.

Parim valik tehnilist soojustust ja eriotstarbelisi soojustusmaterjale on Eestis kohapeal laos olemas just meil Homeris. Meil on suurim tehnilise isolatsiooni ladu Tallinnas torukoorikutest ja võrkmattidest kuni fassaadi ja ujuvpõranda toodeteni.

Pöördu meie projektimüüki projekt@ehomer.ee või helista 6007207



Related Products

Lumav Commerce