Juhend: Vannitoa plaatimine

Juhend: Vannitoa plaatimine

Homer - Ehitame koos - sektsioonis räägime kõigepealt oma koostöö partneri Kiilto abiga, kuidas teostada vannitoa plaatimistöid.

Vaata detailset kirjeldust koos video ja pildimaterjaliga ning usu meid, sa saad plaatmisega ise hakkama!

VAATA KIILTO VIDEOJUHENDIT SIIT

Õpetuse algseisuks on valatud põrand ja valmis seinad, mis on lihvitud võimalikult siledaks.

Seinad pahteldada Kestonit TT seinapahtliga, seejärel kruntida BETOOON pinnad (kipsi pole vaja) krunt fibergum primeriga.

Vuugid, nurgad, viigud, liitekohad (sein-põrand ja torud, kanal jne) lisada nurgatugevduslint. Nurgatugevduslint ja trapitugevdus ja läbiviigud torudele ja kanalile kohtades kanda lint seina Fibergummi mastiksiga nii, et lint kleepub kenasti seina külge ning on mastiksiga kaetud.

Seejärel kanna Fibergummi seintele, lase kihil kuivada ning kanna teine kiht. Fibergummi kiht on piisav, kui peale kahe kihi seinale kandmist on fibergummi paksus 0,8kg/m2 kohta = 0,4mm kiht.

Kui seinad on fibergumiga kaetud sisi puhasta põrand ja krundi põrand start primeriga. Lisa soovi korral põrandaküte ja valmista tasandussegu näiteks Kestonit Termo, valgub kenasti kui tehtud õige veekogusega. Kallete tegemiseks tuleb kasutada minimaalset veekogust. Toote pakilt saad info, kaua segu kuivama peab.

Plaatimist alusta teisest reast, selleks kinnita loodiga juhtlatt. Kasuta plaatide seinale kandmiseks plaatimissegu Profix. Plaatimissegu kanna seinale 6-10mm hammastusega segukammiga, korraga valmista ette pind mida jõuad katta 15 minuti jooksul, et segu liigselt ei kuivaks.

NB! Kasuta segu tegemisel koguaeg sama hammastusega kammi ja sama kogust vett, et segu oleks sama paks, muidu on suurem tõenäosus, et ülemineku kohad võivad jääda ebaühtlased.

Vuugilint aitab hoida ühtlast vuuki, võid kasutada ka vuugi riste vmt kuid kindlasti kasuta midagi hoidmaks ühtlast vuugivahet.

Vuugi täite valmistamisel kasuta alati sama veekogust, et tagada vuukide ühtlane värvitoon

Alusta vuukide täitmist seintest, 45 kraadise nurgaall suru segu põhjani. 15-30 minuti pärast pese plaadid puhtaks, niiske svammiga, et ei oleks liigselt vett.

NB! Plaatide pesemine on oluliselt mustem töö, kui videolt tundub, eriti kui kasutada tumedat vuugitäidet siis oled puhastustööde käigus mustem kui korstnapühkija. Ohtralt vett kulub ka, et sellega arvestada, kui plaadite näiteks sellist ruumi, millel ei ole äravoolu põrandal.

Vuuk viimistle mingi ümara puhta asjaga (videos kasutatud kaablit) ning pühi plaatidelt puhta lapiga tolm maha.

Põrand:

VAATA KIILTO 2. VIDEOJUHENDIT SIIT

Kuiv põrand lihtvida ja puhastada hoolikalt. Seejärel võõbata põrand üle Fibergum primeriga ja toimi saranselt seinte puhul, et kata Fibergummiga ning kasuta nurkades ja seina-põranda ühenduskohtades ning liitekohtades ja trapil vastavaid tugevduslinte.

Trapi ümber kasuta spetsiaalset trapi tugevdus tükki ning trapi viik Masa liimimassiga. Kata põrandale 2kihti fibergummi, õige kogus on siis, kui kuivanud fibergummit on põrandal 1kg/m2 = 0,5mm.

Ennem plaatimist planeeri plaadi jaotus trapi või seinte järgi, võta kõige olulisem asi mille suhtes peab põranda ruudustik jooksma. Kui plaadid on triibuga või mingi muu disain, siis üldjuhul arvestatakse uksest sisse tulles vaadet, et põranda triip jookseks silmale meeldivalt, üldjuhul piki vaadet, mitte risti. Aga, eks see ole maitse küsimus, soovitaks ennem mõned plaadid niisama põrandale panna ja vaadata kuidas jääb.

Viimasena (lõika mõõtu ja)paigalda seinaplaatide alumised plaadid.

Peale seina vuukimist vuukida põrand Kiilto vuugitäidisega, tee vuugid põrandaga sama kõrged siis on lihtsam hiljem puhastada, sest mustus ei kogune põranda madalamatesse vuukidesse. (eriti oluline, kui kasutad heledat vuugisegu)

Vuuke tuleb niisutada niiske svammiga esimese ööpäeva jooksul paar korda.

Nurgad ja liitekohad viimistle kiilto sanitaarsilikoni, silikooni püstoli ja maalriteibiga, teip kinnita mõlemale küljele. Silu vuuk niiskesk tehtud sõrmega ning eemalda maalriteip koheselt. NB! Kindlasti kasuta teipi.

Sanitaarsilikooniga viimstle ka muude viikude vuugid, meil on Kiilto sanitaarsilikooni 22 erinevat tooni.

Dushiruumi võib kasutusele võtta ööpäeva möödudes.

Põrandakütet lülita sisse aste astmelt nädala jooksul.

LIsasime juba oma kommentaare teksti sisse, kuid tooks üle võtme tegurid, millele rohekm tähelepanu pöörata.

Algaja homeri tähelapanu juhised omadest kogemustest ja vigadest:

  • Kui seinad ja põrand on siledad, on plaatide paigaldus oluliselt lihtsam :)
  • Proovi teha üks sein korraga ja ideaalis sama seguga (erinev segu võib tulla eri tihedusega ning siis võib jääda tööetapi üleminek näha kui plaadid täpselt samale kõrgusele ei satu)
  • Kui plaadid esimest korda, tee suuremate plaatidega või alusta suuremate plaatidega, ma ei soovitaks teistel esimese asjana päris väikese mosaiigiga katsetada
  • Vuugipahtel kuivab kiiresti, teha pigem natuke vedelam ja kanda kiiresti vuukidesse
  • Vuukimine on väga räpane töö, eriti just vuukide puhastamine, kui kasutad tumedat vuugitäidet, siis hoiata ennem lapsi ja naist/meest, et nad pärast ära ei ehmataks.
  • Vuukide puhastamiseks kulub ohtralt vett, keeruline, kui töid teostatavas ruumis ei ole äravoolu põrandal.
  • Silikooniga vuukide täitmisel kasuta kindlasti teipi mõlemal pool vuuki.
  • Põrandakütte andur proovi põrandasse suunata võimalikult nürinurgaga, kui on 90 kraadine nurk siis hiljem anduri vahetamine võib osutuda problemaatiliseks
  • Üldiselt oli KIILTO videost palju abi, midagi ülejõu käivat ei olnud ja vannituba jäi täitsa kena.


Related Products

Lumav Commerce