5 põhjust, miks valida PIR isolatsioon

5 põhjust, miks valida PIR isolatsioon

5 põhjust, miks valida PIR isolatsioon

Kui soojustuse kategoorias hakkab pea ringi käima, sest valik on nii suur ja sa ei ole eriline spetsialist, kuid loomulikult soovid teha õige otsuse, siis siin on sulle 5 põhjust, miks valida PIR isolatsioon:

1. Esmaklassiline soojustõhusus õhema isolatsiooniga

PIR vs mineraalvill

Sama soojusjõudluse saavutamiseks on vaja 1 PIR-kihti võrreldes 2 mineraalvilla kihiga. Lisaks sellele oleks PIR-plaadi piisava survetugevuse saavutamiseks vaja veel 3ndat mineraalvilla kihti. Näiteks U-väärtuse 0,09 W/m2K saavutamiseks on vaja 389 mm paksust mineraalvilla, kuid ainult 225 mm paksust PIR-kihti, see on 164 mm vahe! Säästke paksuselt kuni 42%!

2. Suurepärane survetugevus tagab deformatsioonita käidavuse

Kas kardad ehitusprotsessi käigus põhjustada soovimatuid jälgi katusekattesse? Või muretsed lekkiva katuse pärast? PIR-isolatsiooni survetugevus on üle 150 kPA, mis tähendab, et nendel plaatidel võib käia ilma neid deformeerimata ning need aitavad säilitada veetõkkemembraani jõudlust. Mõnede materjalide survetugevus võib väheneda, eriti lamekatuste korral, millele mõjub sageli suur koormus inimestelt või seadmetelt ehitusprotsessi ja regulaarse hoolduse ajal. PIR sälilitab aga oma survetugevuse ja käidavuse, muutes sinu elu jälle märksa lihtsamaks! 

PIR vs mineraalvill

3. Niiskuskindel lahendus, mis säilitab oma kuju

Kas on vaja veel midagi öelda? Ei kooldu, ei ima vett – tagatud materjali soojusjõudlus sälimise aja jooksul ning seda kõike erinevates ilmastikutingimustes!

4. Ülikergeid plaate on lihtne käsitseda ja paigaldada

PIR-plaate kasutades võib katuse isolatsioon olla kuni 7 korda kergem mineraalvillast (loe: vaja vähem toestust=väiksemad ehituskulud). Lisaks sellele saab seda tellida ka suuremõõtmelisena. Inimesed, kes eelistavad mugavust, taipavad kohe, et pind saab rutem kaetud ehk ehitusprotsess on kiirem! Võrreldes mineraalvilla plaatide paigaldamisega kulub vaid 1/3 ajast. Mugavusest rääkides ei pea ka muretsema silmade, naha ega kopsude ärrituse pärast, sest plaadid ei sisalda kiude. Super või mis!?

PIR vs mineraalvill

5. Optimaalne õhukindlus tänu kärjestruktuurile

Kõige erilisemaks teeb PIR plaadi esmaklassiline õhukindlus, mis vähendab õhulekkeid, tõmmet ja niiskusprobleeme. Lisaks vähenevad küttekulud tänu soojakadude vähenemisele. Jah, sa lugesid õigesti – ostes PIR soojustuse võid säästa raha!

Võttes arvesse erinevaid parameetreid, sealhulgas soojusjõudlust, toote paksust, toote kaalu, transporti, paigaldust jt, on selge, et PIR võimaldab mineraalvillaga võrreldes säästa materjali- ja paigalduskulusid kuni 21%. Säästa ostes PIR mineraalvilla asemel!

Arvutuste aluseks on mehaaniliselt kinnitatud lamekatuse konstruktsioon pindalaga 10 000 m2 ja nõutava isolatsiooni R-väärtusega 10,24 m2K/W.

TUTVU TOODETEGA SIIN.



Seotud tooted

Lumav Commerce