Fibo vs bauroc

Fibo vs bauroc

..ehk lugu sellest, miks eelistada baurocit!

Sul on jõudnud kätte aeg, mil vaja ehitada üks hea tugev kivimaja? Kas vajad vundamendi jaoks plokke või hoopiski tahad kiviseinasid laduma hakata? Nüüd paned Homeri e-poe otsingusse tuntud fibo ning bauroc plokid, kuid päris hästi ei saa aru, kumba eelistada? Viska pilk peale meie uurimustööle.

 

EELISED

MIINUSED

Fibo plokid

 

  • sobilik ka vundamendi jaoks, sh. ka terrasside vundamentide ehitamiseks

 

  • tuul puhub plokist läbi, Fibo seinad vajavad tuulekindluse saavutamiseks hoolikalt viimistlemist, ka seina pealt
  • Sillused on nõrgema kandevõimega ja valik on väiksem, ainult kuni 3m.
  • seguga ladumine teeb ehitustöö aeglaseks
  • plokkide kallim m2 hind

bauroc plokid

 

  • 2-3x soojapidavamad
  • tootevalikus on ECOTERM+ plokid, mida ei pea soojustama
  • 2,4-3m silluste kandevõime on 3-4x suurem. Bauroci silluste maksimaalne pikkus on 6m.
  • laduda võib nii mördiga kui ka plokiliimiga (peenteramört)*
  • kiirem ehitustempo ja kergem töö tänu väiksemale kulunormile (8,3 tk/m2), liimiga ladumise võimalusele ning mugavale Murfor Compact armatuurile
  • lihtsam ja soodsam viimistlus tänu siledale seinapinnale
  • tugevamad, näiteks SOLID plokid on sama tihedusega, nagu fibo3, aga kandevõime on 7MPa
  • soodsam plokkide m2 hind sama tugevusega toodetel (3MPa, 5MPa)
  • eestimaine
  •  ei sobi vundamendi jaoks

*Kas laduda plokke müürimördi või plokiliimiga? Kuula asjatundja arvamust videost, vastav lõik on lõpuosas, algusega 29:47.

Jagame teiega veel kuldseid andmeid, kus on pandud võrdlusesse Fibo ning bauroci 20 cm plokid ning 200 mm laiad sillused. Numbrid ei valeta!

Lühikokkuvõte – bauroc on kergem, soojapidavam, sein on õhutihe (=tuulekindel) ja plokkide kulunorm (tk/m2) ja mördikulu on väiksem. Fibo sobib aga vundamendi ehitamiseks.

Fibol on sillused max pikkusega kuni 3 m, baurocil kuni 6 m. Ühtlasi jätab Fibo silluste kandevõime alates pikkusest 2,4 m tublisti soovida..


Kuidas tundub, kas pilt on selgem? Meie oleme kindlad, et vundamendi ladumise jaoks on ainuõige valik Fibo, kuid kõige muu puhul on parim valik bauroc. Kui sind huvitavad lisaks tootjate üldised iseloomustused (lähtematerjal, omadused jne), siis loe täpsemaid kirjeldusi ka, mille panime artikli lõppu. Kui miskit jäi veel segaseks, siis küsi julgelt nõu ka meie klienditeenindusest – saame õige valiku tegemisel Sind aidata!

eHomer on ametlik edasimüüja bauroc plokkide puhul. Suuremate mahtude ostmise korral tasub igal juhul küsida eraldi hinnapakkumist projektimüügist projekt@ehomer.ee, sest kindlasti on võimalik saada soodustust.


Detailsemalt Fibost..

‣ Fibo plokid on kergbetoonplokkidest kõige universaalsemad, millest on lihtne ehitada püsivaid konstruktsioone alates hoone vundamendist lõpetades katuse parapetiga.

‣ Kergbetooni lähtematerjaliks on erinevate kergkruusa fraktsioonide segu ja tsement. Lähtematerjalid segatakse segistis ühtlaseks massiks, lisatakse liiv ja vesi ning doseeritakse vormidesse, kus toimub vibropress menetlusel plokkide vormimine.

‣ Fibo plokkidel on head tulepüsivuse, helipidavuse ja külmakindluse näitajad.

‣ Fibo plokkidel on head soojaisolatsiooni ja –akumulatsiooni omadused.

‣ Fibo plokid ei karda niiskust ega kemikaale, ei sisalda kahjulikke ühendeid ega gaase ning ei hallita ega mädane.

‣ Fibo plokke on lihtne töödelda ja laotud seinad on suurepärane aluspind viimistlemiseks.


Detailsemalt baurocist..

‣ bauroc on kergeim ehituses kasutatav kivimaterjal, millel on samas piisav tugevus ka mitmekordsete hoonete kandeseinte ehitamiseks.

‣ Klassikalise poorbetooni põhitoorained on kõik looduslikud mineraalid – tsement, lubi ja peeneksjahvatatud kvartsliiv. Tinglikult võib öelda, et lisaks koosneb poorbetoon suures osas õhust, mis paikneb materjali suletud poorides.

‣ Kõrgekvaliteediliste toorainete ning kaasaegse valmistamistehnoloogia koosmõjus saavutatud bauroc toodete mahukaalu ning survetugevuse suhte näitajad esindavad maailma selle ala absoluutset tipptaset.

‣ bauroc materjali suletud poorides, mille mõõdud on 0,5 – 2,0 mm, paiknev õhk annab toodetele suurepärased soojusisolatsiooni omadused ja hea tulekindluse.

‣ Samuti on materjal väga hästi töödeldav ning vee- ja külmakindel.

‣ Lühidalt võibki öelda, et bauroc on puidu parimate omadustega kivi, mis erinevalt puidust ei põle, ei mädane ega karda niiskust.



Lumav Commerce